Een elektronisch boek (of ook wel: e-book, eBook, e-book, ebook, digitaal boek of zelfs e-editie) is een publicatie in digitale vorm, bestaande uit tekst, afbeeldingen of beide, en geproduceerd op, gepubliceerd via en leesbaar op computers of andere elektronische apparaten zoals iPhone, iPad, Android-telefoon, tablet. En wat is een digitaal magazine?

Naarmate de computertechnologie en informatietechnologie zich ontwikkelen, worden steeds meer fysieke dingen in de digitale virtuele wereld gebracht en gedragen ze zich als in de echte wereld. En een digitaal omslagboek is een van de voorbeelden, een omgeslagen e-boek is ontworpen om de leeservaring van een papieren boek te simuleren, zodat het publiek de boekpagina’s kan omslaan met een levensecht omslageffect en geluid.
Tourists girls using smartphone plans trip on internet mobile phone. Weekend europe city. Travelers in glasses hold cellphone travels in Barcelona

Het magazine is ontwikkeld op basis van HTML5-technologie, een opmaaktaal voor het structureren en presenteren van inhoud voor het World Wide Web en een kerntechnologie van internet. Het magazine kan dus correct werken op de meeste digitale apparaten, waaronder Windows-pc, Mac-computer, iPhone, iPad, Android-telefoon, tablet en andere slimme apparaten met webbrowser.